• Mravčekovia

            • Nové pravidlá platné od 03.05.2021

            • Vážení rodičia,

              od 03.05.2021 budú môcť deti do MŠ dochádzať bez toho, aby sa ich zákonný zástupca preukázal negat. výsledkom testu resp. potvrdením o výnimke.

              Predkladať sa bude iba čestné vyhlásenie a to v pondelok 03.05.2021 a následne len v prípade, že dieťa vymešká 3 po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendu).

              Toto čestné vyhlásenie je možné podať aj elektronicky cez Edupage.


              Prajem pekný víkend.

              Mgr. Eva Ondrášeková

              riaditeľka ZŠ s MŠ

            • Obnovenie prevádzky od 12.04.2021

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              na základe rozhodnutia MŠVVaŠ  číslo: 2021/11929:1-A1810 sa od 12.04.2021 obnovuje školské vyučovanie pre deti v materských školách.

              Naďalej bude potrebné predložiť negatívny test rodiča resp. potvrdenie o výnimke nie staršieho ako 7.dní.

              Toto vyhlásenie je možné podať aj elektronicky cez EDUpage.

            • PRIJÍMANIE DETÍ DO MŠ

            • Riaditeľka Základnej školy s materskou školou, Trnková 1,

              851 10 Bratislava – Jarovce

              oznamuje, že prijíma  žiadosti zákonných zástupcov o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie  od  3 do 6 rokov, na školský rok  2021 - 2022.

               Výnimočne možno prijať dieťa od dvoch rokov veku, ak sú vytvorené vhodné  materiálne a bezpečnostné podmienky, dieťa ovláda základné hygienické a sebaobslužné činnosti a ak to kapacita MŠ dovolí. Pre dieťa, ktoré dosiahlo vek 5 rokov do 31. augusta 2021 je predprimárne vzdelávanie povinné.

              Žiadosti o prijatie dieťaťa do materskej školy  sa budú podávať elektronickou formou, bez prítomnosti detí a ich zákonných zástupcov,  do 14.mája 2021,

              Elektronická žiadosť o prijatie je zverejnená na stránke materskej školy www.msjarovce.edupage.org

              Rodič môže podať žiadosť: osobne, poštou, alebo kuriérom, e-mailom, prostredníctvom elektronického podania doručeného do elektronickej schránky MŠ, alebo elektronického dokumentu, ktorý je autorizovaný kvalifikovaným elektronickým podpisom.

               Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno vzdelávacími potrebami,  zákonný zástupca predloží aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie; ak ide o dieťa so zmyslovým a telesným postihnutím aj vyjadrenie príslušného odborného lekára.

              O počte prijatých a neprijatých detí rozhodne

              riaditeľka ZŠ s MŠ do 15. júna 2021.

              Prednostne sa prijímajú:
              •    deti, ktoré dovŕšili piaty rok veku a budú plniť povinné predprimárne vzdelávanie s trvalým pobytom v MČ Bratislava - Jarovce
              •    deti , ktoré budú pokračovať v plnení povinného  predprimárneho vzdelávania.

              Ďalšie podmienky prijímania detí prerokované pedagogickou radou.
              V prípade, že počet žiadostí o prijatie dieťaťa do MŠ bude vyšší, ako umožňuje kapacita školy, kritériom bude vek detí. Prednostne budú prijaté deti staršie.

            • Povinné predprimárne vzdelávanie

            • Informácie pre rodičov

               

              V školského roku 2021/2022 bude absolvovanie predprimárneho vzdelávania v materskej škole povinné pre všetky deti, ktoré dosiahnu 5 rokov do 31. 08. 2021.

              Na povinné predprimárne vzdelávanie sa budú deti prijímať  v máji. Prednostne  budú prijaté deti s trvalým pobytom v mestskej časti Bratislava – Jarovce.

              Povinnosťou rodiča bude v čase, keď bude oznámený termín prijímania žiadostí v materskej škole podľa miesta trvalého pobytu dieťa (príp. v materskej škole, ktorú pre svoje dieťa vyberiete), prihlásiť dieťa na predprimárne vzdelávanie.

               

              Povinné predprimárne vzdelávanie v materskej škole bude trvať jeden školský rok. Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roka veku nedosiahne školskú spôsobilosť, riaditeľ materskej školy rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole na základe :

              • písomného súhlasu príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie
              • písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast
              • a s informovaným súhlasom zákonného zástupcu

              Ak dieťa ani po pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole nedosiahne školskú spôsobilosť, začne najneskôr 1. septembra, ktorý nasleduje po dni, v ktorom dieťa dovŕšilo siedmy rok veku, plniť povinnú školskú dochádzku v základnej škole.

               

              Pre deti, ktoré by mali v školskom roku 2021/2022 začať plniť povinnú školskú dochádzku (deti, ktoré do 31. augusta dovŕšia 6 rokov) a nebudú na školu  spôsobilé, bude odporučené pokračovanie povinného predprimárneho vzdelávania.

               

              O pokračovanie povinného predprimárneho vzdelávania žiada zákonný zástupca. Ku žiadosti priloží tieto náležitosti :

              • písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie
              • písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast
              • informovaný súhlas zákonného zástupcu alebo zástupcu

               

              Ak rodič má záujem o vzdelávanie dieťaťa v domácom prostredí bude môcť požiadať o individuálne vzdelávanie svojho dieťaťa  riaditeľku materskej školy až po jeho prijatí do danej materskej školy. Dieťa počas plnenia individuálneho (predprimárneho) vzdelávania bude naďalej aj dieťaťom danej kmeňovej materskej školy.

              Od školského roku 2021/2022 bude môcť byť na plnenie povinného predprimárneho vzdelávania výnimočne prijaté aj dieťa, ktoré nedovŕši piaty rok veku do 31. augusta. K žiadosti o výnimočné prijatie takéhoto dieťaťa na plnenie povinného predprimárneho vzdelávania bude zákonný zástupca povinný predložiť :

              • súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie
              • a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

              Je vysoká pravdepodobnosť, že o výnimočné prijatie na plnenie povinného predprimárneho vzdelávania budú žiadať tí zákonní zástupcovia, ktorí následne budú chcieť požiadať aj o výnimočné prijatie ich dieťaťa na povinnú školskú dochádzku..